Během sobotního odpoledne jsme navštívili jubilejní X. ročník Prague Food Festivalu, největší gastronomické akce u nás, konané 27. – 29. května v Královské zahradě Pražského hradu. Návštěvníci mohli ochutnat desítky delikates, zapíjet to lahodnými víny, kubánskými koktejly či ostřejšími destiláty.
V kouzelném prostoru Královské zahrady Pražského hradu letos proběhl již zmiňovaný X. ročník Prague Food Festivalu 2016. Návštěvníci měli unikátní a jedinečnou možnost ochutnat pokrmy špičkových šéfkuchařů pražských i mimopražských restaurací z Maurerova výběru. Tento rok Prague Food Festival představuje v širším měřítku filosofii “Taste Waste”, prostřednictvím které odsuzuje plýtvání v jakékoliv formě. Historicky festival vystřídal mnoho krásných míst v centru Prahy. V roce 2007 se dnes již tradiční třídenní svátek gastronomie konal na ostrově Kampa, následně jej hostil Slovanský ostrov, nábřeží u Karlova mostu a posledních šest let se koná na místě nejprestižnějším – na Pražském hradě. Výjimkou nebyl ani tento ročník a Prague Food Festival v Královských zahradách oslavil své úspěšné 10. narozeniny. Přinášíme vám fotoreport z celé akce.
A co jste mohli například ochutnat? Pro nás jednou z výraznějších (podle délky fronty u stánku) byl stánek restaurace “KOBE”, který nabízel asijskou a steakovou kuchyni, stánek restaurace “U Emy Destinové” či “Le Burger” a desítky dalších restaurací, které na letošní X. ročník zavítaly. Jelikož se celý festival jídla konal poměrně ve velkém vedru, návštěvník také mohl navštívit stánky s nápoji. Třeba “Korunní”, kde byla nabízena osvěžující minerální voda, nebo náš oblíbený stánek “Lobkowicz”, kde jste si mohli vychutnat lahodné pivo. Pro odvážlivce byl nabízen koňak od “Hennessy Cognac Baru”. A nesmíme zapomenout především na víno, které zde bylo prezentováno domácími vinaři. Komu nevadilo pražící slunce, mohl okusit něco sladšího v podobě čokolády Bon Bon, čerstvé ovoce, či zmrzlinářské delikatesy.
Co se týče doprovodného programu, návštěvníci na Prague Food Festival mohli zavítat i s těmi nejmenšími, pro které byl připravený dětský koutek. Dále byla možnost relaxace na lehátkách, kde jste mohli ulevit svým chodidlům. A mnoho dalšího, jako například škola vaření, představení designových spotřebičů a ochutnávka koktejlů. K vidění toho bylo dost i v renesanční budově Míčovna, kde se konala stylizovaná modní přehlídka v rámci filosofie “Taste Waste”, na které studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství vdechli “starým šatům nový život”, nebo degustace vína se speciálně vyráběnou čokoládou.