Ve spolupráci se společností Zomato vám představujeme seriál věnující se pražským restauracím, kavárnám a dalším gastro podnikům.


Ve třetím díle jsme navštívili restauraci Urban Pub Koley, která má své místo na Praze 4. Zeptali jsme se na pár otázek uznávaného šéfkuchaře Bc. Miroslava Kubece a vybrali vám to nejlepší z menu. Nebudeme vás již déle napínat a přejdeme přímo k rozhovoru…

Jak byste sami za sebe definovali či popsali restauraci Urban Pub Koley?

Naše restaurace byla vytvořena v rámci rozvoje pivovarského konceptu Plzeňských Pubů. Je koncipována pro mladé, ale neurazí svým designem ani starší věkovou skupinu. Street artový styl restaurace je milý, nevtíravý a láká k příjemnému posezení. Skvělé pivo Excelent je dalším bonusem, který stojí za to ochutnat.

urbanpub.cz

Co si má návštěvník představit pod vaším názvem?

Urban Pub Koley plně vykresluje styl restaurace, pro koho je určena a kde se nachází. Naším hlavním produktem je pivo, které doplňujeme skvělým jídlem. Za rozumnou cenu. Je tedy samozřejmostí, že se u nás scházejí nejen studenti, ale také rodiny, které dbají na poměr cena výkon.

Na jakou cílovou skupinu se Urban Pub Koley zaměřuje?

Naše cílovou skupinou je široká veřejnost, která hledá nevšední restaurační prostředí kvalitní jídlo a dobré pivo. Snažíme se přilákat naší stále kvalitní nabídkou stejně tak studenty jako hosty, kteří do těchto končin zavítají náhodou. Například se chystají na procházku do kunratického lesoparku – a po výletě skončí u nás.

urbanpub.cz

Vaše restaurace má netradiční interiér, především díky lahvím a sudům od piva, které tvoří prvotní dojem z prostředí. Jak se zrodil nápad na takto atypický design? Spolupracovali jste například s nějakým pivovarem?

Ano, celý tento koncept byl vytvořený plzeňským Prazdrojem. Těchto restaurací bylo vytvořeno celkem šest a komentáře našich návštěvníků vyjadřují ze stylu restaurace nadšení. Což nás samozřejmě těší.


Jídelní a nápojový lístek

Celý jídelní lístek můžete vidět na Zomato nebo na stránkách Urban Pub Koley.


Na jakou kuchyni se zaměřujete? Co nejlepšího můžete nabídnout zákazníkovi? Které jídlo z vaší nabídky je nejzajímavější?

Naše menu je sestavováno tak, aby se skvěle snoubilo s pivem, které nabízíme, ale myslíme i na nepivaře – jde nám o to, aby i oni od nás odcházeli s výborným kulinářským zážitkem. Proto najdete v naší nabídce i houbové či tomatové rizoto s grilovanou rybou, nebo opékané gnocchi s bylinkovým pestem, sušenými tomaty a parmazánem.


PIZZA EXCELENT

Naše pizza je připravená podle tradičních italských receptů a mezi nejoblíbenější patří pizza se sušenou šunkou a čerstvou rukolou.
urbanpub.cz

Všimli jsme si, že máte v menu sekci ,,Retro nabídky”, proč jste se rozhodli pro tuto možnost?

Je to požadavek finálních strávníků, jíst tato jídla, která jsou, i přesto že gastronomie se neubírá tímto směrem, stále velmi oblíbená. Proto jsme zařadili do našeho jídelního lístku retro nabídku s lahůdkami osmdesátých let a sklidili jsme jen pozitivní ohlasy.

Podle čeho vzniká jídelní lístek? Jak často ho obměňujete? Kde berete inspirace na jídla?

Jídelní lístek vzniká podle požadavků našich hostů ale také podle toho, co je v sezóně a co je trendy. Lístek obměňujeme celý dvakrát do roka, ale zařazujeme denní a sezonní nabídky. Inspiraci pro jídla bereme z navštěvování jiných podniků, sledování gastronomických trendů ale i díky partnerství s Asociací kuchařů a cukrářů z jejich seminářů a školení.


BURGER EXCELENT

V podání Excelent Urban Pub kuchařů se jedná o dokonalou pochoutku, kde se spojí jemné maso z červenostrakatého hovězího s naší domácí houskou, a to vše doplníme vlastními omáčkami.
urbanpub.cz

Ve vaší restauraci se pořádají i různé večírky, v čem jsou zajímavé, jak často je pořádáte a proč na takovou mejdan dorazit?

Naše eventy jsou vždy zaměřené na kombinaci zábavy, jídla a pití, snažíme se doplnit chybějící věci v poptávkách, reagujeme na zájem našich hostů a tím se neustále vrýváme do jejich pamětí jako podnik, který dokáže nadchnout atmosférou, skvělým personálem i jídlem.

V čem se restaurace odlišuje od jiných?

Nechci tvrdit, že ostatní podobná zařízení jsou méně kvalitní nebo špatné, naše restaurace má nápaditý design, výborné pivo, skvělé jídlo a pozorný personál. A je ověřeno, že tam, kde je vám dobře, se vracíte. A o to nám jde. Navodit u hostů vědomí, že nám záleží na tom, jak se u nás cítí.


Tradiční vepřové Rillettes

Tato lahůdka pochází z oblasti Touraine ve střední Francii, a připravuje se obvykle z vepřového bůčku, ale dá se použít i jiné tučné maso – kachna, husa, králík, losos.

urbanpub.cz

A na závěr, jakým slovem byste vystihli svoji restauraci?

Jedinečný koncept, skvělé pivo, kvalitní jídlo a pozorná obsluha. Takový je Urban Pub Koley.

V průběhu celého článku jste měli možnost vidět nejzajímavější jídla, která můžete ochutnat v restauraci Urban Pub Koley. Jaké se vám nejvíce líbilo a na kterém byste si nejraději pochutnali? Napište nám do komentářů a určitě navštivte restauraci i osobně. Nezapomeňte následně ohodnotit na Zomato.

Autoři článku: Jan Faltus a Jan Vaculík

Podpoříte nás?

“Alternativní sonda do hlubin české kultury.” Jak už náš slogan napovídá, snažíme se být magazínem, který přináší čtenářům alternativní pohled na život kolem nás. Už od roku 2014 fungujeme jako nezávislý projekt několika autorů a přinášíme reportáže ze špinavých a divokých hlubin undergroundu, natáčíme a informujeme o subkulturách, zajímavých projektech, akcích a osobnostech, nebo jen píšeme články vlastním stylem. Jedeme zkrátka autorskou tvorbu, kterou nyní můžeš podpořit. Odvděčíme se ti pravidelným přísunem kvalitního obsahu, zahrnujícího originální články, videa a podcasty. Přispěním i nepatrné částky nám vyjádříte podporu, která nás motivuje do další tvorby. Každé takové podpory si nesmírně vážíme a předem z celého srdce děkujeme!

Podpořit