Řecko, to je synonymum pro krásnou dovolenou, kterou si užijete nejen na azurové pláži, ale také procházkami po architektonických skvostech starověku a poznáváním bohaté historie regionu, v němž se dnes rozhodně nikam nepospíchá. Kdo by rád ochutnal další skvělé jídlo? Samozřejmě, gurmánem je v dnešní době plné zajímavých receptů snad úplně každý. Příprava je také snadná, hlavní je, aby bylo použito prvotřídních surovin, díky nimž se zavděčíte i náročnějším hostům nejen u svátečního stolu.
Objevujte nové, nechte se trochu inspirovat
Když se řekne olive oil, rozzáří se oči mnohých, kteří už měli tu čest s variantou z rodinných farem. Olivový olej je totiž surovinou, na níž musí producentovi opravdu záležet a která se také nedá nijak odbýt. Když se připravuje s láskou, bude chutnat mnohem lépe, to není jen nějaké klišé. Naopak, za studena lisovaný řecký olivový olej, jenž pochází z Lakónie, je oblíbenou značkou gurmánů a šéfkuchařů, jimž pomáhá dostat se na vrchol popularity. Pravda, Řekové jsou proslulí svými mléčnými výrobky, ale i rajčaty, která naberou na slunci nádherné odstíny tmavě červené, lákající k ochutnání.
Co však proslavilo pevninské Řecko nebo také Krétu ze všeho nejvíce, je olivový olej, jemuž prospívá spojení s mořskými rybami, těstovinami, steaky i zeleninou na grilu. Záleží jen na jediném aneb na co máte dnes chuť? Možnosti jsou totiž velmi pestré a nemusíte zůstávat jen v Řecku, vyzkoušejte i speciality z jiných koutů světa. Sto lidí znamená sto chutí, praví okřídlený slogan, který platí naprosto univerzálně. Extra panenský olivový olej prospěje lepšímu trávení a dodá více chuti do života, tím však bonusy ještě nekončí. Krásně totiž provoní celou kuchyni a inspiruje vás do přípravy dalších receptů, kde kombinujete dosud nepoznané.
Článek je reklamní sdělení