Španělské město Valencii trápí jeden problém – nedostatek městského prostoru. Designér-samouk Fernando Abellanas však nedávno přišel s novou odpovědí na toto téma a pod dopravní most umístil stylové pop-up studio.

foto: Jose Manuel Pedrajas

Malý útulný pracovní prostor je dokonce pohyblivý. Pomocí kolejnic a ruční kliky je možné celou konstrukci přesouvat z jedné strany mostu na druhou.

Celému konceptu daly za vznik autorovy nostalgické vzpomínky z dětství, když se jako malý skrýval pod stolem nebo ve skříni: „Ten pocit být skrytý, ale zároveň stále moci slyšet a vidět, co se kolem nás děje,“ říká Fernando. „Sledovat projíždějící auta a vlaky, aniž by o mně věděli, mi dává zvláštní pocit klidu.“

foto: Jose Manuel Pedrajas

Přesné umístění studia, díky kterému může Fernando Abellanas uniknout z každodenního rutinního městského prostředí, je však tajemstvím a je součástí kolekce prostorů, které průběžně vytváří. „Projekt je pomíjivou intervencí, která zůstane naživu tak dlouho, dokud jej nikdo nenajde a neukradne, nebo se někdo z autorit nerozhodne jej odstranit,“ dodává.

zdroj: thespaces.com

foto: Jose Manuel Pedrajas

Přihlaste se k odběru novinek!

Zanechat komentář

Buďte první kdo bude komentovat!

avatar
wpDiscuz