Během sobotního odpoledne jsme navštívili jubilejní X. ročník Prague Food Festivalu, největší gastronomické akce u nás, konané 27. – 29. května v Královské zahradě Pražského hradu. Návštěvníci mohli ochutnat desítky delikates, zapíjet to lahodnými víny, kubánskými koktejly či ostřejšími destiláty.

V kouzelném prostoru Královské zahrady Pražského hradu letos proběhl již zmiňovaný X. ročník Prague Food Festivalu 2016. Návštěvníci měli unikátní a jedinečnou možnost ochutnat pokrmy špičkových šéfkuchařů pražských i mimopražských restaurací z Maurerova výběru. Tento rok Prague Food Festival představuje v širším měřítku filosofii „Taste Waste“, prostřednictvím které odsuzuje plýtvání v jakékoliv formě. Historicky festival vystřídal mnoho krásných míst v centru Prahy. V roce 2007 se dnes již tradiční třídenní svátek gastronomie konal na ostrově Kampa, následně jej hostil Slovanský ostrov, nábřeží u Karlova mostu a posledních šest let se koná na místě nejprestižnějším – na Pražském hradě. Výjimkou nebyl ani tento ročník a Prague Food Festival v Královských zahradách oslavil své úspěšné 10. narozeniny. Přinášíme vám fotoreport z celé akce.

A co jste mohli například ochutnat? Pro nás jednou z výraznějších (podle délky fronty u stánku) byl stánek restaurace „KOBE“, který nabízel asijskou a steakovou kuchyni, stánek restaurace „U Emy Destinové“ či „Le Burger“ a desítky dalších restaurací, které na letošní X. ročník zavítaly. Jelikož se celý festival jídla konal poměrně ve velkém vedru, návštěvník také mohl navštívit stánky s nápoji. Třeba „Korunní“, kde byla nabízena osvěžující minerální voda, nebo náš oblíbený stánek „Lobkowicz“, kde jste si mohli vychutnat lahodné pivo. Pro odvážlivce byl nabízen koňak od „Hennessy Cognac Baru“. A nesmíme zapomenout především na víno, které zde bylo prezentováno domácími vinaři. Komu nevadilo pražící slunce, mohl okusit něco sladšího v podobě čokolády Bon Bon, čerstvé ovoce, či zmrzlinářské delikatesy.

Co se týče doprovodného programu, návštěvníci na Prague Food Festival mohli zavítat i s těmi nejmenšími, pro které byl připravený dětský koutek. Dále byla možnost relaxace na lehátkách, kde jste mohli ulevit svým chodidlům.  A mnoho dalšího, jako například škola vaření, představení designových spotřebičů a ochutnávka koktejlů. K vidění toho bylo dost i v renesanční budově Míčovna, kde se konala stylizovaná modní přehlídka v rámci filosofie „Taste Waste“, na které studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství vdechli „starým šatům nový život“, nebo degustace vína se speciálně vyráběnou čokoládou.

Na X. ročníku Prague Food Festival toho bylo nejen k vidění, ale hlavně ochutnání, opravdu mnoho. Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit a přejeme hodně návštěvníků i příští rok. Navštívil jsi festival i ty? Pochlub se nám do komentářů, co jsii ochutnal dobrého a co tě nejvíce zaujalo.

Přihlaste se k odběru novinek!

Zanechat komentář

Buďte první kdo bude komentovat!

avatar
wpDiscuz