Vysoká, černá, pernatá, srstnatá. Taková může být divoká zvěř, kterou na podzim nosí myslivci z honů rovnou do kuchyně. Lesy a jehličí teď provoní také 13 pražských a 3 mimopražské restaurace, které budou v rámci festivalu RESTU Na Divoko nabízet od 20. října do 4. listopadu zvěřinová menu. Hody pořádá gastronomický průvodce RESTU jako další ze svých sezónních gurmánských akcí.

Dvůr Hoffmeister
Dvůr Hoffmeister

Šéfkuchaři takových podniků, jakou jsou Lavande, Ginger a Fred nebo LaBoucherie podtrhnou zvěřinovou sezónu vlastními originálními specialitami. „Ve dvou až tříchodových menu všech 16 podniků se vedle sebe blýsknou pokrmy jako jelení po burgundsku nebo steak, dančí tataráček, kančí roláda, ale taky zaječí srdíčka nebo zvěřinový hamburger. Hlavní chody doplní i stylové sezónní dezerty z hrušek, kaštanů i jablek,“ představuje zvěřinové hody Pavel Suchánek, zakladatel RESTU.

Honitby divoké zvěře jsou sezónní záležitostí a probíhají každoročně od října do prosince. Právě v těchto podzimních měsících se zvěřinové maso už tradičně stává součástí naší kuchyně. „Českou klasiku máme zapsanou jako nutričně opravdu vydatnou. Zvěřina je ale typická velmi nízkým obsahem tuku. Maso divoké zvěře je libové a prokrvené, což mu dává tu výbornou chuť,“ zve ještě na RESTU Na Divoko Pavel Suchánek.

Menu se budou pohybovat ve většině případů okolo ceny 290 Kč a zarezervovat si místo v restauraci je opět možné skrz speciální stránky festivalu www.restunadivoko.cz.

Dvůr Hoffmeister
Dvůr Hoffmeister

Zúčastněné restaurace

Ambroisie, Praha

La Boucherie & Bistrot M., Praha

ADA Restaurant, Praha

Restaurace Na Farkáně, Praha

Lavande restaurant, Praha

Stejkárna, Praha

U Tří housliček, Praha

Na Krásné vyhlídce, Praha

Putica, Praha

Kudy Kam, Praha

Ginger a Fred, Praha

Sluneční terasa T-Anker, Praha

Husinec, Praha

Lobster restaurant, Olomouc

Dvůr Hoffmeister, Číčovice

Farma Ptýrov, Mnichovo Hradiště

Přihlaste se k odběru novinek!

Zanechat komentář

Buďte první kdo bude komentovat!

avatar
wpDiscuz